Rólam

Az OLASZÉLMÉNYUTAK egy személyes projekt és egy vállalkozás egyben. Vállalkozás arra, hogy akik részt vesznek a programjaimon, azok ne csak egy nyaralással, hanem egy igazi élménnyel gazdagabban térjenek haza. És hogy mitől lesz valami élmény? A tartalmas programoktól, a jó társaságtól, a gyönyörű tájaktól, az olasz konyhától, a kulturális látnivalóktól, és a jókedvű együttléttől.

Ez tehát az OLASZÉLMÉNYUTAK, az én személyes projektem. Számomra egy időszak vége és egy új kezdete. Mindig is szerettem Olaszországot, az olasz embereket és az olasz kultúrát. Kiskamaszként az első külföldi utam is ide vezetett, azóta pedig már megszámlálhatatlan alkalommal jártam ebben a fantasztikus országban. Először csak nyaralni, később már üzleti okból is, elsősorban Veneto tartományban. Egyre többször és többször látogattam ide, mígnem rájöttem, itt akarok élni. A választás egy Conegliano nevű festői városkára esett, nem messze Velencétől, a Dolomitok közelségében. Ez a város egyben a Prosecco borvidék központja is, Budapestről hat óra alatt könnyen megközelíthető. A költözéssel nem csak országot, de szakmát is váltottam. Otthagyva a pénzügy jól fizető de unalmas világát úgy döntöttem, belevágok valami újba, izgalmasba. 

Valamibe, amiben örömömet lelem és ami másoknak is örömet okoz. Mivel mindig is szerettem utazásokat és programokat szervezni, ezért úgy gondoltam, ezzel akarok foglalkozni. Így született meg az OLASZÉLMÉNYUTAK gondolata. Minden élményutat én állítok össze és mindegyiken én is részt veszek, kísérve a csapatot. Az utak különböző tematikára épülnek, hogy mindenki megtalálja a kedvére valót. Egy-egy élményúton 10-14 fős csoportokban vagyunk, így közvetlen hangulatban töltjük az időt, sőt a hét végére általában új barátságok is születnek. A programokról, szállásról, a legtöbb étkezésről, és az Olaszországon belüli utazásról én gondoskodom, egyedül a ki- és hazautazás egyéni. A legtöbb program Veneto tartományban zajlik. Ez a vidék Itália egyik legszebb része, festői hegyek, erdők, tavak, és folyók jellemzik. Északon az Alpok, délen az Adria, nyugaton a Garda tó határolja. Na és persze itt található a semmihez nem fogható Velence, de Padova és Verona is, valamint ez a prosecco és a tiramisu hazája is. 

Remélem lesznek, akik kedvet kapnak egy-egy élményúthoz és vendégeim között köszönthetem őket. Szívesen látok egyéni utazókat, párokat, családokat és mindenkit, akinek kedve támad pár napra élvezni a dolce vitat és kilépni a mindennapok megszokásából.

Urbán Balázs